lauantai 27. maaliskuuta 2010

Stockholm Tours syntyy

Stockholm Tours aloitti toimintansa vuonna 2004 ja oli heti alusta alkaen täysin ylivertainen. Toisin kuin moni muu aloitteleva organisaatio, ei Stockholm Tours ole joutunut kohtaamaan vaikeuksia koskaan, vaan ammattimainen ote on kummunnut meistä ikään kuin luonnostaan. Homma on ollut niin sanotusti näpeissä alusta alkaen. Tästä syystä me emme ole myöskään joutuneet koskaan vaatimaan kenenkään ulkopuolisen näkemystä toimintaamme liittyvien asioiden kehittämiseksi, vaan asiat ovat olleet meille aina helppoja.

Arvatenkin näistä lähtökohdista oli mahtavaa ponnistaa kohti ensimmäistä matkaamme vuonna 2004, josta tuli siitäkin huolimatta valtava suksee, ettemme jaksaneet tehdä asian eteen juurikaan ennakkovalmisteluja. Tarunhohtoisen Rinkebyn väki oli vierailustamme enemmän kuin mielissään, ja kuten olemme jälkeenpäin saaneet huomata, on kaupunginosan maine parantunut huomattavasti. On tietysti vaikea osoittaa vaikutuksemme määrää tähän muutokseen mitenkään konkreettisesti, mutta tuskinpa mikään muu toimija on päässyt lähellekään sitä tasoa, jolla Stockholm Tours on näyttänyt ihmisille oikeaa suuntaa. Vaikka eipä sillä kai niin suurta merkitystä ole, että työn teimme juuri me, sillä tärkeintä on, että Rinkeby voi nyt hienosti tehdyn työn jälkeen paljon paremmin.

Ihailtavan hyvin toimineen kenttätyön lisäksi Stockoholm Tours on saanut paljon kiitosta myös journalistisesta osaamisestaan. Olemme esiintyneet pyyteettöminä suunnannäyttäjinä monille paljon pidempään "kehissä olleille" toimijoille, ja siinä sivussa nostaneet yleisen journalistisen osaamisen rajaa hivenen korkeammalle. Vahvuutemme ovat monisyisessä ja uskomattoman kouriintuntuvassa tavassa kirjoittaa painavaa asiaa todella mukavasti, sekä visuaalisessa ilmeessä, jonka takeena ovat vertaansa vailla olevat valokuvaajamme. Siinä missä lehtikuvaajat valokuvasivat syntymävuotenamme järjestelmäkameroilla ympäri maailman, aloitti Stockholm Tours kertakäyttökameralla. Emmekä häpeä tätä yhtään, sillä ainoat asiaan nihkeästi suhtautuneet tahot ovat tähän saakka olleet niitä, joita me emme ole kelpuuttaneet joukkoomme.

Ja tässä me nyt sitten olemme. Nöyrinä luonnonlapsina, mutta silti parempina kuin koskaan. Ei voi sanoa muuta kuin että innolla odotamme mitä tapahtuu Vårbergissa, kun keväällä 2011 matkaamme sinne. Varmasti voi sanoa vain sen, ettemme ole ainoita, jotka odottavat.

Tervetuloa matkailuhistorian parhaimmille sivuille!


"Hienoa, että olette täällä... ja olemassa!" - Nainen (46) Tenstassa 2005.